Kroons Cocktails - Handgjorda drinkmixer direkt till din postlåda

PRODUKTER

Irish coffee är en cocktail som jag gjort otaliga gånger under min bartender-karriär och jag skulle säga att det är en cocktail man som bartender har en otrolig hatkärlek till. Det framförallt för att receptet är perfekt som det är och att oavsett vad man gör för att vara nytänkande så blir det alltid sämre än originalet. 

Den här värmande klassikern har visat sig fungera i alla tillfällen oavsett vilken tid på året det gäller och den består av fem komponenter men man kan nästan argumentera för att det är en grogg. Komponenterna för en Irish coffee är Irländsk whiskey, kaffe, socker, grädde och valfri garnering. 

Irish coffee-recept: 

Se mina drinkmixer här för fler spännande drinkar som kommer direkt till din postlåda

Instruktioner:

  1. Värm en kaffekopp med varmt vatten.
  2. Töm koppen när den är varm
  3. Häll i Irländsk whiskey i koppen 
  4. Tillsätt 1cl muscovado-sockerlag
  5. Fyll glaset med 1dl bryggkaffe
  6. Rör om så sockret blandas in i drinken
  7. Toppa med lösvispad grädde och garnera med en nypa muskotnöt.

Irish coffee-alternativ

Som nämnt ovan är det svårt att göra ett nytt och fräscht recept på en Irish coffee men man kan byta ut spriten för att få nya smakprofiler. Då heter det dock inte längre Irish coffee, nedan ser du exempel på vilken sprit du kan byta till för att få ett spännande Irish coffee-alternativ: 

Lättvispad grädde 

Jag tycker att grädden kan vara pricken över i’et när det kommer till varma cocktails. Det då grädden faktiskt går att smaksätta och att folk inte är vana vid det, vilket gör det till ett spännande cocktailtrick man kan imponera på sina vänner med. 

För de mesta så har jag smaksatt min grädde med kaffelikör och apelsinskal och för att göra det så har jag gjort enligt följande recept: 

Utöver det kan du gå vild med smaksättningen, du kan använda cocktailbitters eller kryddor men se till att sila bort dem innan servering. 

Irish coffee är en perfekt drink för alla tillfällen precis som mina drinkmixer. Med mina drinkmixer behöver du inte göra sockerlag eller måtta ingredienser för att skapa den perfekta balansen. Det enda du som kund behöver är att ha den rekommenderade spriten eller det alkoholfria substitutet. 

Se mina drinkmixer här 

Om du har frågor cocktailrelaterade frågor får du gärna kontakta mig på info@kroonscocktails.se 

4 svar

  1. Pingback: Kaffe Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *