Kroons Cocktails - Handgjorda drinkmixer direkt till din postlåda

PRODUKTER

Kaffe Karlsson är en riktig klassiker som ligger alla varmt om hjärtat och verkar vara ett guilty pleasure för många. Kaffe Karlsson är som den svenska versionen av Irish Coffee men om den är baserad på Irish coffee är svårt att säga. Det sägs att Kaffe Karlsson kom till när vi ville uppgradera kaffe kask till något nytt och fräscht och som faktiskt var mer publikt. Det resulterade i en värmande kaffecocktail gjord på gräddlikör, apelsinlikör, kaffe och grädde. I det här receptet presenterar jag originalreceptet och ett tips på hur man kan experimentera med grädden för att höja den smakupplevelsen ytterligare.  

Kaffe karlsson recept:

Se mina drinkmixer här för fler spännande drinkar som kommer direkt till din postlåda

Instruktioner:

  1. Brygg kaffe och vispa grädde löst.
  2. Mät upp Baileys och Cointreau i ett värmetåligt glas (t.ex. Irish Coffee-glas).
  3. Häll på varmt kaffe och blanda ihop.
  4. Skeda försiktigt över grädden på kaffet.
  5. Garnera med chokladströssel eller kaffepulver.

Lättvispad grädde 

Jag tycker att grädden kan vara pricken över i’et när det kommer till varma cocktails. Det då grädden faktiskt går att smaksätta och att folk inte är vana vid det, vilket gör det till ett spännande cocktailtrick man kan imponera på sina vänner med. 

För de mesta så har jag smaksatt min grädde med kaffelikör och apelsinskal och för att göra det så har jag gjort enligt följande recept: 

Utöver det kan du gå vild med smaksättningen, du kan använda cocktailbitters eller kryddor men se till att sila bort dem innan servering. 

Kaffe karlsson är en perfekt drink för alla tillfällen precis som mina drinkmixer. Med mina drinkmixer behöver du inte göra sockerlag eller måtta ingredienser för att skapa den perfekta balansen. Det enda du som kund behöver är att ha den rekommenderade spriten eller det alkoholfria substitutet. 

Se mina drinkmixer här 

Om du har frågor cocktailrelaterade frågor får du gärna kontakta mig på info@kroonscocktails.se

Fler cocktailrecept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *