Kroons Cocktails - Handgjorda drinkmixer direkt till din postlåda

PRODUKTER

COCKTAILKÄLLAN

KÄNDA OCH OKÄNDA
COCKTAILRECEPT

Whiskey warmer 

Whiskey warmer är en varm whiskey sour med kryddad grädde. Det här var storsäljaren på ett event tidigare i år och resultatet av det här experimentet blev otroligt mycket bättre än jag trodde. 

Jag hade egentligen ingen inspiration för den här drinken förutom att jag visste att varma gin och tonics var en grej. Det blev en del test innan jag hittade den perfekta balansen men tillslut landade det i ett recept som kommer väldigt nära originalet.  

I det här receptet kommer ni få se de exakta måtten jag använde för drinken samt hur jag kryddade grädden till perfektion. 

Whiskey warmer recept: 

  • 5cl Whiskey 
  • 3cl sockerlag 
  • 3cl citronsyra 
  • 1msk kryddad grädde 

Instruktioner 

För att göra den här drinken måste du först och främst värma upp sockerlagen och citronsyran så att det blir riktigt varmt, ca. 80 grader. När det är varmt så häller man över det i en behållare som är enkel att hälla ifrån. 

Efter det börjar vi bygga drinken direkt i ett cocktailglas. Först och främst häller du försiktigt 5cl whiskey i ditt cocktailglas, efter det toppar du whiskeyn med den varma blandningen av sockerlag och citronsyra. Till sist häller du försiktigt grädden på toppen av drinken och då är den klar. 

Den här drinken är busenkel men den ger ett helt nytt liv till din whiskey sour. 

Kryddad grädde 

När jag gjorde gräddblandningen tog jag en halvliter grädde i en dressingflaska. Den mixade jag med en skvätt kaffelikör, några stänk angostura bitters, några stänk angostura orange och några stäng chocolate bitters. 

När du har gjort det skakar du blandningen i några sekunder och smakar av. Lägg sedan till mer krydda om du tycker att smaken är för tunn. Utöver extra krydda så använde jag havssalt vilket gav en väldigt trevlig kick till drinken. 

Whiskey warmer är en perfekt drink för kalla vinterkvällar eller istället för irish coffeen om du vill testa på något nytt. 

Om du vill testa andra spännande drinkar kan du köpa hem mina drinkmixer direkt till din postlåda. Med mina drinkmixer behöver du inte göra sockerlag eller måtta ingredienser för att skapa den perfekta balansen. Det enda du som kund behöver är att ha den rekommenderade spriten eller det alkoholfria substitutet. 

Se mina drinkmixer här 

Om du har frågor cocktailrelaterade frågor får du gärna kontakta mig på info@kroonscocktails.se

Fler cocktailrecept


Irish coffee
Kaffe karlsson
Whiskey sour
Old Fashioned

COCKTAILKRÖNIKAN

COCKTAILHISTORIA, SPRITSORTER OCH MYCKET MER!

OM
KROONS
COCKTAILS

OM KROONS COCKTAILS

HANDGJORDA DRINKMIXER SEDAN 2021.