Kroons Cocktails - Handgjorda drinkmixer direkt till din postlåda

PRODUKTER

Espresso Martini, kallt kaffe i dess bästa form! Det här är en guilty pleasure-drink, precis som Irish Coffeen och det slår aldrig fel att man gör fyrtioelva stycken efter gästerna sett att man kan göra en. Det är dock bara kul, för Espresso martinin är en fantastisk drink. 

Den historia jag har fått höra om Espresso martinins ursprung är att det gick in en modell på en bar under 1980-talet och bad om ”A drink that will pick me up and then fuck me up”. Bartendern slängde då ihop en cocktail baserad på kaffe som kommer ge modellen energin tillbaka samt vodka som kommer ge henne ruset hon var ute efter. 

Espresso martinin har en massa olika recept och jag kommer att skriva ner det recept jag har kört på under min bartenderkarriär. Till skillnad från det ”vanliga” receptet så byter jag ut kaffelikören till espressolikör, detta då jag vill ha extra mycket kaffesmak.

Espresso martini recept:

Instruktioner:

  1. Häll alla ingredienser i en shaker med is.
  2. Skaka kraftigt tills drinken är väl kyld.
  3. Sila drinken i ett kylt cocktailglas.
  4. Garnera med kaffebönor.

Cocktailtips

En espresso martini bör alltid göras på kalla ingredienser. Det blir alltså aldrig riktigt bra om du har varmt kaffe när du ska skaka ihop den. Om du använder varmt kaffe kommer isen att smälta snabbare och istället för att få en kaffekoncentrerad drink blir den blaskig. Skummet man brukar få om man använder kallt kaffe tenderar också att försvinna om man använder varmt kaffe. 

Här är några varianter på Espresso Martini:

Om du vill få andra smakprofiler på den espresso martini tycker jag det bästa man kan göra är att testa med andra spritsorter, t.ex. rom. 

Espresso martinin är en fantastisk cocktail, precis som drinkarna gjorda på mina drinkmixer. Med mina drinkmixer behöver du inte göra sockerlag eller måtta ingredienser för att skapa den perfekta balansen. Det enda du som kund behöver är att ha den rekommenderade spriten eller det alkoholfria substitutet. 

Se mina drinkmixer här 

Om du har frågor cocktailrelaterade frågor får du gärna kontakta mig på info@kroonscocktails.se

Fler cocktailrecept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *