Kroons Cocktails - Handgjorda drinkmixer direkt till din postlåda

PRODUKTER

COCKTAILKÄLLAN

KÄNDA OCH OKÄNDA
COCKTAILRECEPT

Negroni

Negroni är en speciell cocktail, av den invigde höjs den som världens bästa cocktail samtidigt som oinvidge inte skulle bjuda sin värsta fiende på den. Oavsett om den är älskad eller hatad så är Negronin utan tvekan en av världens mest kända cocktails. 

Personligen är jag ett stort fan av Negronins bittersöta smakprofil som gör den till en väldigt vuxen drink perfekt för alla tillfällen. 

Negroni har funnits sedan 1919 då Count Camillo Negroni ville ha en Americano med en kick. Då bytte bartendern Fosco Scarselli  ut sodavattnet mot gin, vilket omvandlade drinken från söt, bitter och bubblig till söt, bitter och smygspritig. Varianten av Americanon blev snabbt populär och blev strax efter döpt efter Count Camillo Negroni. 

I den här receptet dokumenterar jag ner det klassiska receptet samtidigt som jag ger förslag på hur man kan ge den en personlig touch. 

Negroni recept:

 • 3 cl gin
 • 3 cl Campari
 • 3 cl söt vermouth
 • Apelsinskal (till garnering)

Se mina drinkmixer här för fler spännande drinkar som kommer direkt till din postlåda

Instruktioner:

 1. Fyll ett cocktailglas med is.
 2. Häll i gin, Campari och söt vermouth i lika stora delar.
 3. Rör om försiktigt tills ingredienserna är väl blandade.
 4. Garnera med en bit apelsinskal

Alternativa recept: 

Negronin är en perfekt cocktail i många aspekter men trots sin perfektion kan man vilja ge den en personlig touch. Då man inte använder någon sockerlag i den här drinken så är det dumt att korrigera balansen med det. Smaksättningen bör då infuseras i spriten och då Negronin är gjord på lika delar sprit är det svårt att ge någon smaksättning mycket plats. Därmed rekommenderar jag att göra en rejäl mix Negroni som man sedan tillsätter sin smaksättning till. För att få ut så mycket smak som möjligt rekommenderar jag att använda torkad frukt, kryddor eller örter. 

Negroni-varianter:

 • Boulevardier: Byt ut gin mot bourbon.
 • Negroni Sbagliato: Byt ut Campari mot prosecco.
 • White Negroni: Byt ut Campari mot Lillet Blanc.
 • Jungle Bird: Tillsätt ananasjuice och limejuice.

Negronin är en drink för alla alla tillfällen enligt mig, precis som mina drinkmixer. Med mina drinkmixer behöver du inte göra sockerlag eller måtta ingredienser för att skapa den perfekta balansen. Det enda du som kund behöver är att ha den rekommenderade spriten eller det alkoholfria substitutet. 

Se mina drinkmixer här 

Om du har frågor cocktailrelaterade frågor får du gärna kontakta mig på info@kroonscocktails.se

COCKTAILKRÖNIKAN

COCKTAILHISTORIA, SPRITSORTER OCH MYCKET MER!

OM
KROONS
COCKTAILS

OM KROONS COCKTAILS

HANDGJORDA DRINKMIXER SEDAN 2021.