Kroons Cocktails - Handgjorda drinkmixer direkt till din postlåda

PRODUKTER

COCKTAILKÄLLAN

KÄNDA OCH OKÄNDA
COCKTAILRECEPT

Margarita

Margarita är nog min absoluta favoritcocktail tillsammans med Daiquirin. De är båda otroligt fräscha och läskande och passar alltid perfekt en varm och solig sommardag. Däremot så är det väldigt viktigt att följa originalrecepten. Det finns många alternativa recept för både Margaritan och Daiquirin som inte gör dem rättvisa. 

Margaritan hör till cocktailfamiljen Sours och har funnits sedan 1937. Det här margaritareceptet är originalet och min personliga favorit men jag kommer att ta med några alternativ jag tycker är värda att testa. 

Om du vill läsa mer om Margaritans historia hittar du den här. 

Margaritarecept:

 • 4 cl tequila
 • 3 cl limejuice
 • 2 cl Cointreau
 • 2cl sockerlag 
 • Salt (till garnering)
 • Limeklyfta (till garnering)

Se mina drinkmixer här för fler spännande drinkar som kommer direkt till din postlåda

Instruktioner:

 1. Gnid en limehalva runt kanten på ett cocktailglas.
 2. Doppa kanten av glaset i salt.
 3. Häll alla ingredienser i en shaker med is.
 4. Skaka kraftigt tills drinken är väl kyld.
 5. Sila drinken i det saltade glaset.
 6. Garnera med en limehalva.

Alternativa recept:

Spicy Margarita

Spicy margarita är väldigt populär och den är väldigt enkel att göra. Det enda du behöver göra är att skaka några skivor chili eller jalapeno till originalreceptet när du skakar så får du en väldigt trevlig hetta i drinken. 

Margarita 2.0 

Jag har gjort en variation på en Margarita som jag själv tycker är otroligt trevlig och det enda jag har gjort är att byta ut Cointreau till en bergamott likör som heter Italicus. Det skapar en blommigare variant som är ett otroligt bra alternativ att variera med i jämförelse med originalet. 

Mezcal Margarita 

Om du byter ut tequilan mot Mezcal så får du en rökigare variant av en margarita. Detta då Mezcal är en sprit som är gjord på agave precis som tequila men den här agaven är rostad, vilket skapar rökigheten. Jag tycker det är en väldigt rolig margarita-variant då den kommer ganska långt ifrån originalreceptet samtidigt som man inte tvekar en sekund på att det är en margarita.

Whiskey sour är en perfekt drink för alla tillfällen precis som mina drinkmixer. Med mina drinkmixer behöver du inte göra sockerlag eller måtta ingredienser för att skapa den perfekta balansen. Det enda du som kund behöver är att ha den rekommenderade spriten eller det alkoholfria substitutet. 

Se mina drinkmixer här 

Om du har några cocktailrelaterade frågor får du gärna kontakta mig på info@kroonscocktails.se 

COCKTAILKRÖNIKAN

COCKTAILHISTORIA, SPRITSORTER OCH MYCKET MER!

OM
KROONS
COCKTAILS

OM KROONS COCKTAILS

HANDGJORDA DRINKMIXER SEDAN 2021.