Hallonsockerlag: Fräsch och fruktig smak

Recept på hallonsockerlag

Hallonsockerlag ger en fräsch och fruktig smak till dina drinkar och är perfekt för cocktails som Raspberry Mojito eller en klassisk Daiquiri med en twist.

För en perfekt hallonsockerlag behöver du:
– 2 dl vatten
– 2 dl strösocker
– 250g färska eller frysta hallon

Om du vill läsa mer om sockerlag så har jag en guide till hur man gör sockerlag här

Steg-för-steg instruktioner:

1. Om du använder frysta hallon, låt dem tina helt.
2. Blanda vatten och socker i en kastrull.
3. Koka upp under omrörning tills sockret är upplöst.
4. Tillsätt hallonen.
5. Låt koka upp igen och sänk värmen.
6. Sjud i 5-7 minuter.
7. Ta av från värmen och låt dra i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
8. Sila genom en finmaskig sil och pressa ur all vätska från hallonen.
9. Förvara i steril glasflaska i kylskåp.

Cocktailkombon

Tre smaker, sex drinkar

Favoritkombon

Våra bästsäljande drinkmixer i en förpackning.
Perfekt för cocktailprovningen hemma, gå-bort-presenten eller middagsbjudningen!

Innehåller:
– The Berry Bomb – En massa bär
– Miss Felice – Bergamott, mango & rosor
– Kind of Colada – Kokos, ananas, äpple & hibiskus

Tips för hallonsockerlag


1. Färska hallon ger bäst smak, men frysta fungerar också bra.
2. Mosa hallonen lätt under kokningen för mer smak.
3. Förvaring i kylskåp håller cirka 1-2 veckor.

Användning i drinkar

Hallonsockerlag passar perfekt i:
– Raspberry Mojito
– Hallon Daiquiri
– Fruktiga Lemonade Cocktails

Du kan också testa att använda dig av färdiga drinkmixer, läs om varför drinkmixer är det perfekta alternativet för enkla drinkar hemma här.

Vill du läsa fler cocktailkrönikor?

enkla drinkar

Enkla drinkar

Enkla drinkarMed enkla drinkar slipper du jaga ingredienser och spenderas timmar i köket. I den…

Read More
Rulla till toppen